ZERO

We zien de laatste uren op aarde. Het aftellen van minuten en seconden is begonnen.
Mensen nemen afscheid, vechten ertegen of accepteren de naderende Black Out. Stukje bij beetje verdwijnt de zwaartekracht. Elk moment kunnen we met z’n allen van de planeet af vallen. En wat dan? Als in een flits schieten we terug door de eeuwen heen naar een nulpunt in de geschiedenis van de mensheid.

ZERO gaat over een fysiek gevoel van driedimensionaliteit. Wat gebeurt er als er geen zwaartekracht meer is, wat doet dat met je emoties, met je hele zijn? Levert het een gevoel van totale vrijheid op als er geen begrenzing in beweging meer is ? En wat doe je als je geen toekomst meer voor ogen hebt?

Linning en haar tien dansers fantaseren over deze nieuwe werkelijkheid in beweging, video en kostuums op de sferische muziek van onder andere Julia Wolf, Ralph Vaughan Williams en Philip Glass. Hun melodische lijnen, ondersteund door stuwende repetitieve strijkers zullen live uitgevoerd worden door Orchester Heidelberg.

Linning werkt voor de vierde keer samen met de internationale ster en haute couture Fashion designer Iris van Herpen die regelmatig in opdracht van Lady Gaga en Björk ontwerpt. Haar theatrale én innovatieve designs zijn naast de internationale catwalks ook opgenomen in een aantal belangrijke musea waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York.